Przykładowy jadłospis

Poniedziałek

Zupa

barszcz biały z jarzynami na naturalnym zakwasie (także w wersji bezlaktozowej lub bezmięsnej) lub ogórkowa (także w wersji bezglutenowej)

II Danie

arrabiata z indyka ze świeżymi pomidorami lub leczo wegetariańskie;
makaron świderki kolorowe lub makaron bezglutenowy;
fasolka szparagowa

Podwieczorek

kanapki pełnoziarniste z jajkiem na twardo, serem żółtym, pomidorem, ogórkiem, sałatą

Wtorek

Zupa

jarzynowa (także w wersji bezglutenowej lub bezlaktozowej)

II Danie

pierś kurczaka na parze saute w ziołach prowansalskich lub kotlety sojowe bez GMO z dipem czosnkowym;
kasza kus kus lub jaglana;
bukiet surówek

Podwieczorek

babeczki (niesłodzone) faszerowane pastami warzywnymi, jabłka

Środa

Zupa

rosół z ekokury z makaronem lub z nitkami bezglutenowymi lub wegetariański krem fasolowo-szpinakowy

II Danie

gołąbki wieprzowe we włoskiej kapuście z pomidorami (także w wersji wegetariańskiej);
ziemniaki gotowane z koperkiem

Podwieczorek

owoce (gruszki, śliwki, arbuz, banany)

Czwartek

Zupa

krupnik jęczmienny z jarzynami lub jaglany bezglutenowy lub wegetariański

II Danie

pierogi własnej roboty ze szpinakiem / z mięsem / ruskie;
surówka z modrej kapusty

Podwieczorek

rogalik croissant, koktajl truskawkowo-bananowy na jogurcie naturalnym

Piątek

Zupa

krem z polnych pomidorów z grzankami lub z grzankami bezglutenowymi

II Danie

pieczony filet z łososia z cytryną lub zielone curry warzywne;
ryż jaśminowy;
trio warzywne na parze

Podwieczorek

owoce z galaretką, ciasteczka owsiane